Fysiek niveau

Het openen van de ademhaling

Op het fysieke niveau gaan we onderzoeken waar in jouw lichaam je adem niet vrij kan komen. Beperkte ademhalingspatronen worden geopend en je leert hoe je effectiever en gemakkelijker kunt ademen. Jouw adem, jouw levensenergie, kan volledig gaan doorstromen en uitbreiden. De mate waarop de adem stroomt en open is, is, is evenredig met de levensstroom. De adem is de primaire toegang van levensenergie voor je lichaam. Door het openen van de ademhaling ontvang je meer energie en ondersteuning voor de natuurlijke heling van je lichaam.

Elk fysiek en chemisch proces, elke cel in ons lichaam, heeft een continue toevoer van zuurstof nodig. Door je ademhaling te openen en je luchtcapaciteit te vergroten, voorzie je je lichaam van de zuurstof die het nodig heeft om gezond en sterk te blijven.

Beter ademen creëert een beter leven, meer energie, gezondheid en balans.

Creëer een optimale gezondheid

Oppervlakkig ademen hangt samen met een verbazingwekkende hoeveelheid fysieke en emotionele problemen en ook ziekten. Hieronder kun je een indruk krijgen van de effecten die een gezonde ademhaling kan hebben op je lichaam.

Meer energie!

De adem is onze verbinding met het leven. We kunnen 30 dagen zonder voedsel en 3 dagen zonder water maar een korte tijd zonder adem en we sterven. De meeste mensen denken dat wanneer zij af en toe eens in- en uitademen, gezond zijn. De waarheid is echter anders: zonder een diepe en volle ademhaling krijgt het lichaam niet voldoende zuurstof voor een optimale gezondheid.

We halen namelijk wel 75% van onze energie uit zuurstof! Zuurstof voedt onze cellen en als zij deze onvoldoende krijgen is het niet heel gek dat veel mensen zich continue moe voelen. Het herprogrammeren van het adempatroon en hertrainen van de ademspieren kan simpelweg de oplossing zijn om meer energie te ervaren in je lichaam.

Zelf heb ik, sinds ik een jong volwassene was, altijd een gebrek aan energie gehad. Meer energie was één van de eerste dingen die ik ervoer nadat ik was begonnen met Transformational Breath®. Na jaren van zoeken bleek de oplossing eenvoudig: het was mijn eigen adem!

Minder stress

Stress is een staat van lichaam en geest die niet natuurlijk is. Ik hoorde eens een wijze chinees zeggen dat 20 minuten stress PER JAAR eigenlijk al te veel is voor ons lichaam en dus ongezond. Door Transformational Breath® laat je negativiteit los en verander je patronen die jou niet meer dienen. Je leert wie je werkelijk bent en een diep gevoel vrede en ontspanning volgt. Doordat jij verandert, verandert de wereld om je heen. Fysiek worden via de transformerende ademhaling en de verbeterde zuurstofvoorziening, de stresshormonen verminderd.

 

Een grondige ontgifting

Tijdens een Transformational Breath® sessies gebruiken we een middenrif ademhaling. Deze diepe ademhaling is een natuurlijke en krachtige ontgifter. Wist je dat 70% van de lichamelijke afvalstoffen via de uitademing verdwijnen? Zuurstof zuivert ons lichaam van toxines, bacteriën en virussen en versterkt ons immuunsysteem.

Dit middenrif is onze belangrijkste spier om te ademen, hoewel veel mensen hem te weinig gebruiken waardoor hun ademhaling onvolledig is. Zij gebruiken hun rug- en intercostale spieren om te ademen, wat spanning veroorzaakt in die gebieden.

Door deze middenrif ademhaling krijgen onze organen een heerlijke massage bij iedere inademing. Ook stroomt door de middenrif ademhaling onze lymfesysteem, onze riolering, sneller door. Sterker nog, elke vorm van vloeistoftransport verbetert: slagaders, bloedvaten, zenuwen, rond de cellen en de lymfe dus. Doordat dit verbetert, is er een toename van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

Meer creativiteit

Hersenen zijn in ons lichaam het meest sensitief voor zuurstof en merken dus ook als eerste effect van een grotere ademcapaciteit. Je zou kunnen merken dat je (sociaal) slimmer, creatiever en oplossingsgerichter wordt en dat je geheugen beter werkt.

Eén van mijn cliënten sloeg na een sessie spontaan weer aan het tekenen en schilderen nadat de kwasten al een paar jaar onaangeraakt in de kast hadden gelegen.

Een betere gezondheid

Ziekte symptomen zijn boodschappen van ons lichaam en psyche om ons te alarmeren over onbalans. Natuurlijke heling vindt vaak plaats als de spanningen in het lichaam en de psyche verdwijnen door ze los te laten. Nog vaker leiden ze naar inzichten tot gedragsveranderingen en maatregelen om het probleem op te lossen.

Niet alleen is Transformational Breath® een krachtig helingsproces, maar het is complementair en versterkend voor alle vormen van genezing en therapie.

Hier volgen een aantal toepassingsgebieden waarbij Transformational Breath® bewezen effectief is gebleken. Daarnaast zijn er nog tal van andere effecten vernomen van beoefenaars, waar nog geen onderzoek naar is gedaan.

Pijncontrole
Hartkwalen
Paniekaanvallen
Depressie
P.M.S.
Hoofdpijn
Verslavingen
Astma en ademhalingsmoeilijkheden
Chronische vermoeidheid
Onvruchtbaarheid
Spijsverteringsstoornissen
TMD (disfunctioneren van het kaakcomplex)
Stress
Zwangerschaps- en geboortebegeleiding
Apneu
Ondersteuning van herstel
Anaerobische ziekten

Wil je een persoonlijke sessie met mij afspreken?